~new me~

~new me~

Wednesday, January 22, 2014

~jauh sudah~

selama berbulan2 jgk la aku rasa..ak dok carik full lagu 'Jauh Sudah' by azizi ni..
n lastly..arini aku bukak utube n jumpa la official video lagu ni siap dgn lirik lagi..
nice..
awesome..
lirik n makna lagu ni sgt mendalam bagi aku..
ianya memberi effect yg sgt kuat..
yg penting aku suka sume bait2 dlm lirik lagu ni..

Ya Allah..
lindungilah diriku..
jauhi aku dari kesesatan..
aku tidak mahu hanyut..
Ya Allah..
aku tidak mahu..
Ya Allah..
ampunilah aku..

jauh sudah aku melangkah kaki...
menuju jalan ujian dariMu...
melepaskan semua yg ada..
yg diberikan padaku...
Kau berikan aku sakit tak menentu...
tiada yg tahu....
tiada yg mengerti...
ape yg kurasa hanya sekasih cinta Kau padaku..

ya Allah....
lindungilah hidupku...
aku tidak mahu untuk hanyut sekali lagi...
jauhi aku dari kesesatan...
saat aku habiskan masa2 duniaMu...
Kau berikan aku sakit tak menentu...
tiada yg tahu...
tiada yg mengerti...
ape yg kurasa hanyalah kasih kepadaku...

Ya Allah...
lindungilah hidupku...
aku tidak mahu hanyut sekali lagi...
jauhi aku dari kesesatan...
saat aku habiskan masa2 duniaMu...

Thursday, January 16, 2014

~hikmah disebalik kejadian~

mungkin ini hikmah..
aku yakin sgt2..
Allah syg aku..
n xnak aku agy sesat ngn cinta manusia..
Allah tarik org yg aku syg sbb nak aku sedar tentang cinta..
jgn sesekali letakkan cinta kepada manusia yg bukan muhrim itu paling atas sekali dlm hidup kita..
tu yg membuatkan ak sedar...
letaklah cinta kpd Allah s.w.t. paling atas dalam hati kita..
Alhamdulilah.....
Allah sayang hambanya..
satu perkara agy yg aku sedar..
jgn kapel2...
kpd adik2 abg2 yg teringin nk kapel tu..
plz...dont do like that...
law teringin nk berkapel2 tu...lepas kawin kapel la puas2 k..
sbb bercinta ngn suami atau isteri tu lebih baik..
now i realize..
cinta boleh dipupuk...syg pun blh dipupuk..
~Allah di hatiku~

~dekatkan aku pada agamaku~

Ya Allah..
selepas ape yg jadi..
aku amat2 malu padaMu Ya Allah..
banyak dosa yg ak lakukan..
aku mintak maaf Ya Allah..
aku tinggalkan semua hanya kerana cinta..
aku melakukan semua perkara kerana cinta..
tanpa memikirkan agama..
aku sedar lepas ape yg jadi pada aku..
aku lebih dekat padaMu..
aku bersyukur kerana semua ini jadi..
Kau masih syg pada aku yg banyak berdosa..
aku taw bnyk hikmah disebalik semua yg jadi..
ak taw Ya Allah..
Terima Kasih Ya Allah,,
menyedarkan aku atas kesilapan ku selama ini..
aku mohon padaMu..
supaya Kau tenangkan hatiku..
Kau berikan aku kekuatan tuk menghadapi ranjau hidup ini..
aku hanya berharap padaMu Ya Allah..
hanya Allah yg ada dalam hati aku..
berikanlah petunjuk dan hidayah padaku ya Allah..
bantulah aku untuk mencari sinar Islam..
aku ingin berubah menjadi seorang perempuan yg solehah..
semoga aku kuat ya Allah...
Amin....

Sunday, September 29, 2013

~i want to travel around the world~


ape maksud tajuk aku kali ni??
aha...travel travel n travel..
u know what it's mean rite??
i love travel either with family..frenz or someone that i love...
but now i don;t care if i must travel alone..
after i finish my study..n after i graduated..i want to travel..
i want to keje..kumpul duit bnyk2 tuk travel kemana2 saje tempat yg aku teringin nk pergi..
thats my dreams.....
tempat2 yg aku dah pernah pergi antaranye Makkah...Jepun...Vietnam...Thailand...
so tempat yg seterusnye xtaw agy ke mana...
erm..bnyk tempat2 yg aku tringin nak pergi..
tp tempat yg btl2 ak nk pergi...
Paris.....
tapi tuk pergi sana mesti memerlukan bnyk duit kan..
jadi ape kata pergi tempat2 yg dekat2 je dulu kan..
step by step..hahaha
so tempat dekat yg ak nk pergi mestilah krabi..bali or sabah...
Insyallah next year i will go there...
next trip....masih dalam perancangan...
xtaw agy nak pergi mana..
tp second place yg ak nk pergi mestilah korea........
next...rome..nyc..maldives...n many2 places agy...
ade je tmpt yg best..Insyallah aku akan pergi..
dalam beberapa tahun ni aku akan pergi travel...
kata org time kita muda ni la nk berjalan kan..
nnti dh berumur penat pulak..
hehe...
so plan aku skang ni keje n travel...
tu je yg ada dalam minda aku skang ni...
Insyallah...
Ya Allah..murahkanlah rezeki aku..
Amin..


Thursday, September 19, 2013

~the end of story~

the end of the story..
tiada ape agy yg perlu ak fikirkan..
tiada ape yg perlu aku inginkan dalam hidup ini..
sometimes someone xfkr sal hidup org lain..
ape yg dia fikir pasal hidup dia n masa depan dia..
xfikir ape yg akan jadik pada masa depan org lain..
dulu2 fikir sal masa depan berdua..
skang fikir masa depan sendiri...
sometime someone yg kita syg sanggup hancurkan masa depan kita demi kepentingan diri..
n xfikir sal maruah n harga diri org yg dia syg..
tp xde ape yg perlu aku kesalkan agy..
nasi dh jadi bubur
apa yg penting skang ni lupakan org yg hancurkan masa depan aku
n stat new life n journey..
masa depan aku masih jauh agy..
syg pada seseorang tidak semestinya memiliki seseorang itu..
cukup hanya doa pada dia..
ape yg perlu ak buat skang ni
lupakan kisah silam aku n maju ke hadapan bersama org2 yg selalu support aku...
sal masa depan aku..biarlah aku sorg yg menjalaninye seorang diri..
mungkin ape yg jadi ni ada hikmahnye..
terlalu bnyk dosa aku n aku lalai padaMu ya Allah..
mungkin ini balasan yg aku terima..
bimbinglah aku ke jalanMu ya Allah..
kuatkan semangat aku tuk menjalani kehidupan ini..
sesungguhnya aku lemah ya Allah...
aku ditinggalkan tanpa diberi peluang..
one month cukup tuk aku melihat betapa dia mementingkan diri..
hampir 5 tahun xcukup tuk menguatkan hati dia n meyakinkan dia..
ya Allah...
adakah ini nasib aku??

kejarlah cita cita mu wahai sahabat..
jika itu membuatmu bahagia...
tinggalkan aku bersama kenangan yg kita bina bersama..
doakan aku supaya aku kuat untuk jalani kehidupan aku..
doakan aku supaya aku dapat lupakan semua ini..
doakan aku supaya aku berjaya dalam hidup seperti kamu..
janganlah kau melakukan perkara yg sama pada gadis2 kt luar sana...
biarlah aku seorang yang merasakan pahitnya luka yg kau berikan...






Tuesday, September 17, 2013

~i'm sorry i miss you~





one thing that i know rite now....
'I MISS YOU A LOT'
sorry but i'm really really really miss you
i'm try to be tough
i'm try to be strong
i know benda ni memerlukan masa 
i tgh try mcm mane nk biasakan diri ngn keadaan macam ni..
sekarang dah xmcam dulu
before this i selalu kol u
before this i selalu mesej u
everyday...
sampai benda tu dh mcam immune dalam diri i
n lately time i practical kt kl
i boleh dikatakan tiap2 hari jumpa u
everyday...
everyday i meet u
gelak2 ngn u
touching ngn u
but dlm satu hari tu u pergi sana...
n sume tu dh xde..
n now i dh jarang dapat contact u
bkn i xdpr conctact u
tp tkut i ganggu u
coz i know u need time n space
yala..tempat baru kan..
mcm2 u kena buat
but at least i taw u sihat..
tu dh cukup ok..
one thing that i really miss is ur voice..
i know n i believe one day i will meet n talk with u
dear my kumbang
'jaga diri baik2..
saya selalu doakan awak
walaupun sy xmsj awk
tp percayalah tiap2 hari sy tnggu msj dari awak
tiap2 hr saya ingtkan awk
tiap2 hari saya doa tuk awak
'i miss u'

Thursday, August 29, 2013

~redha n bersyukur~

perasaan redha itu sgt indah..
apabila kita redha atas sesuatu kejadian itu..
kita akan merasa lega n tenang sgt..
agy satu..
kita kena selalu bersyukur atas nikmat yg Allah s.w.t. bg kat kita...
kita sering kali lalai dalam kehidupan yg sementara ini...
ak pun tidak terkecuali dalam ketegori org2 yg lalai..
hanyut dalam dunia yg serba moden n serba keduniaan ini...
hanyut mengikut nafsu n perasaan..
hanyut mengikut hati...
~duniawi oh duniawi..~
~kemodenan yg luar biasa boleh membuatkan aku lebih hanyut mengejar kemodenan dunia..
sampai aku lupa ya Allah...
sampai aku lupa bersyukur padamu ya Allah...

p/s : selalulah berdoa agar Allah tetapkan hati kita..berkati hidup kita.. Amin..